Autor

   JoaQuim Corominas Viñas. Promotor del bloc. Esperonat pel meu avi per llegir diaris críticament. Interessat en comprendre els sistemes -més que en recordar efemèrides- i en aplicar el coneixement d’aquells per alguna cosa d’utilitat i com a instrument per fer noves coses. D’aquí que tingui el títol de Doctor en Enginyeria i hagi treballat professionalment en els camps de control automàtic de processos, informàtica i energia (sostenible). També que hagi escrit un llibre (Introducción al control de procesos por ordenador), n’hagi co-escrit un altre (La Ruta de la Energía) i alguns capítols de llibres col·lectius.
   Experiència en els àmbits social (cultural, veïnal, moviments), empresarial, universitari, religiós (col·legi, entitats), militar (milícies universitàries) i polític (clandestinitat en la dictadura). Col·laboració amb l’Administració pública d’Ajuntaments, Diputacions, Comunitats Autònomes, Estat i Comissió Europea.
   Treballar durant algun temps en 6 països, 11 empreses, 5 facultats de 3 universitats i participar en la creació de 3 empreses, 1 cooperativa i 3 associacions, i les reunions de treball arreu d’Europa m’han ajudat a separar les coses més bàsiques de les circumstancials. També a identificar algunes constants en les maneres de fer.
   La família ha estat important. Segon fill d’una sèrie de vuit, en un entorn d’avis i oncles. Ara, pare, avi i oncle. La parella, i algun gen, m’ha aportat la part humanística. L’excursionisme m’ha proporcionat la vivència de la natura.